Ismered a tápiókát? A tápióka a dél-amerikai manióka gyökeréből kinyert keményítő. Úgy is elképzelhető, hogy ez egyféle édesburgonya. A tápióka hazánkban leggyakrabban liszt vagy kis golyók (gyöngyök) formájában fordul elő. Előnye, hogy sokáig jóllakottnak tart, így ideális reggelire. Ha pedig az édes reggelik szerelmese vagy, ezt a receptet bűntudat nélkül fogyaszthatod. Csak óvatosan, már a reggeli előtti este el kell kezdened az elkészítését.
4 adaghoz a következőkre lesz szükséged:
100g tápióka gyöngy
200 ml víz
250ml kókusztej
turmixolt fél mangó
2 evőkanál méz
Díszítéshez:
szárított mangó
kókusz
Elkészítés:
A tápióka gyöngyöket áztassuk be egy éjszakára vízbe. Reggel kb. 10 percig főzzük őket kókusztejjel és vízzel. Főzzük amíg besűrűsödik, majd édesítsük mézzel. Rétegezzük a poharakba a kevert mangót, a tápióka pudingot. Díszítsük szárított mangóval és kókusszal.
Jó étvágyat!