TÁPIÓKA PUDING MANGÓVAL

Ismered a tápiókát? A tápióka a dél-amerikai manióka gyökeréből kinyert keményítő. Úgy is elképzelhető, hogy ez egyféle édesburgonya. A tápióka hazánkban leggyakrabban liszt vagy kis golyók (gyöngyök) formájában fordul elő. Előnye, hogy sokáig jóllakottnak tart, így ideális reggelire. Ha pedig az édes reggelik szerelmese vagy, ezt a receptet bűntudat nélkül fogyaszthatod. Csak óvatosan, már a reggeli előtti este el kell kezdened az elkészítését.

fullsizerender_(21)

4 adaghoz a következőkre lesz szükséged:

100g tápióka gyöngy

200 ml víz

250ml kókusztej

turmixolt fél mangó

2 evőkanál méz

 

Díszítéshez:

szárított mangó

kókusz

 

FullSizeRender (19)

Elkészítés:

A tápióka gyöngyöket áztassuk be egy éjszakára vízbe. Reggel kb. 10 percig főzzük őket kókusztejjel és vízzel. Főzzük amíg besűrűsödik, majd édesítsük mézzel. Rétegezzük a poharakba a kevert mangót, a tápióka pudingot. Díszítsük szárított mangóval és kókusszal.

Jó étvágyat! 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz