Az előző cikkben bemutattuk a csicseriborsót, mint nagyszerű, sok pozitívummal rendelkező élelmiszert. Ma a csicseriborsót egy másik változatban, humuszként mutatjuk be. Igen, a hummusz elnevezés nem hangzik jól, de az ismert nomen omen itt biztosan nem érvényes. A hummusz eredetileg Libanonból származik, és egy főzött csicseriborsó keverékről van szó. A humuszt ezután kenyérre kenve, nachoshoz, zöldségekhez vagy pitakenyérhez mártogatva is fogyaszthatjuk. Tehát bátran próbáld ki a tahinis hummusz receptünket. Garantáljuk, hogy olyan hummuszt fogsz kóstolni, ami biztosan nem humusz. :-)
Alapanyagok:
200 g csicseriborsó
4-5 evőkanál szűz olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál tahini
1 teáskanál őrölt római kömény
citromlé a ízesítéshez
só, bors és füstölt paprika a fűszerezéshez
Olívabogyó, fenyőmag és koriander a díszítéshez
Elkészítés:
1. Áztassuk be a csicseriborsót egy éjszakára.
2. A csicseriborsót ezután csöpögtessük le és főzzük meg.
3. Főzés után turmixoljuk össze a csicseriborsót a fokhagymával és a köménnyel. Ezután fokozatosan adjuk hozzá az olajat és a tahinit
4. Végül sóval, borssal, paprikával és citrommal ízesítjük.
5. Tálaljuk a hummuszt olívabogyóval, korianderrel, fenyőmaggal és olívaolajjal meglocsolva. Tálaljunk pita kenyeret és friss zöldségeket a hummusz mellé.
Vidám Mókus tippje: Tálaláskor nem kell kizárólag olívaolajat használni. Nézd meg kínálatunkat a sokféle ízletes olajért.
A LuTe lányok jó étvágyat kívánnak!