HUMMUSZ TAHINIVEL

Az előző cikkben bemutattuk a csicseriborsót, mint nagyszerű, sok pozitívummal rendelkező élelmiszert. Ma a csicseriborsót egy másik változatban, humuszként mutatjuk be. Igen, a hummusz elnevezés nem hangzik jól, de az ismert nomen omen itt biztosan nem érvényes. A hummusz eredetileg Libanonból származik, és egy főzött csicseriborsó keverékről van szó. A humuszt ezután kenyérre kenve, nachoshoz, zöldségekhez vagy pitakenyérhez mártogatva is fogyaszthatjuk. Tehát bátran próbáld ki a tahinis hummusz receptünket. Garantáljuk, hogy olyan hummuszt fogsz kóstolni, ami biztosan nem humusz. :-)

_E3A5841

Alapanyagok:

200 g csicseriborsó
4-5 evőkanál szűz olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál tahini
1 teáskanál őrölt római kömény
citromlé a ízesítéshez
só, bors és füstölt paprika a fűszerezéshez
Olívabogyó, fenyőmag és koriander a díszítéshez

 

Elkészítés:

1. Áztassuk be a csicseriborsót egy éjszakára.

2. A csicseriborsót ezután csöpögtessük le és főzzük meg.

3. Főzés után turmixoljuk össze a csicseriborsót a fokhagymával és a köménnyel. Ezután fokozatosan adjuk hozzá az olajat és a tahinit

4. Végül sóval, borssal, paprikával és citrommal ízesítjük.

5. Tálaljuk a hummuszt olívabogyóval, korianderrel, fenyőmaggal és olívaolajjal meglocsolva. Tálaljunk pita kenyeret és friss zöldségeket a hummusz mellé.

 

_E3A5881

Vidám Mókus tippje: Tálaláskor nem kell kizárólag olívaolajat használni. Nézd meg kínálatunkat a sokféle ízletes olajért. 

A LuTe lányok jó étvágyat kívánnak!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz