KECSKESAJTOS KRÉM

Szereted a kecskesajtot? Tudjuk, hogy kissé vitatott, mert az íze nem biztos, hogy mindenkinek tetszik. Ha azonban jó minőségű kecsketejből készült sajtot választasz, akkor biztosan ízleni fog, és nem szeretnél majd más sajtot.

A kecsketej, amelyből a kecskesajt készül, számos jótékony hatással van az emberi szervezetre. Emészthetőbb, mint a tehéntej, és kevesebb laktózt tartalmaz, amit azok értékelnek, akik enyhe intoleranciában szenvednek. A kecskesajt egészséges zsírok forrása, és körülbelül 10%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a tehéntejből készült sajt. A kecsketej számos tápanyagot és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek például támogatják az immunrendszert.

Az új recept, amelyet bemutatunk, egy kecskesajtos krém, amelyet biztosan szeretni fogsz reggelire vagy vacsorára. Ízletes nassolnivalónak is használhatod, hogy elűzd az éhséget a munkahelyeden.

mceclip1-1

Nehézség: alacsony

Adagok száma: 3

A kecskesajtos krémhez a következőkre lesz szükséged:

100 g vaj
200 g kecskesajt
túró (ha szükséges)
vörös áfonya (kb. 2 marék)

bors
kenyér
magvak
diófélék

 

Elkészítés:

1. Először felverjük a vajat, majd hozzáadjuk a kecskesajtot. Ha szükséges, a habot túróval hígíthatjuk.
2. Keverjük bele a vörös áfonyát a létrejött krémhabba, és ízesítsük sóval és borssal.
3. Tálaljuk kenyérrel, és díszítjük magvakkal (pl. tökmaggal vagy chia maggal) és dióval (a fenyő- vagy más diófélék nagyszerűen illenek a krémhez).

Vidám Mókus tippje: A kecskesajtos habot a legjobb házi kenyérrel tálalni.

 

Javasoljuk, hogy a krémet hűtőszekrényben tárold, és legfeljebb három napon belül fogyaszd el. De szerintünk úgy sem bírja majd olyan sokáig otthon, mivel hamarabb elfogy... :)

A LuTe lányok jó étvágyat kívánnak.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz