SÜTŐBEN SÜLT ŐSZI ZÖLDSÉGEK ROPOGÓS DIÓVAL ÉS FŰSZERNÖVÉNYEKKEL

Az ősz kétségtelenül az év legszínesebb időszaka. A tökfaragás, a cukkinis palacsinta, a meleg levesek, de a takaró alatti pihenés ideje is, egy teával vagy egy remek könyvvel a kezünkben.

Az évnek ebben az időszakában szükség van az energia és a vitaminok pótlására, valamint az immunrendszer erősítésére is, ezért készítettük el ezt az ízekben és vitaminokban gazdag receptet.

Készítsd el velünk ezeket a sült őszi zöldségeket, amelyeket gyors vacsoraként vagy gyors ebédként is fogyaszthatsz.

 

Nehézség: alacsony

Adagok száma: 3

A következőkre lesz szükséged:

1/3 Hokkaido sütőtök
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
10 kis burgonya
1 paprika
Oregano
Bazsalikom
Fenyőmag
Lenmagolaj
Himalája só
Bors

 

Elkészítés:

1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, hámozzuk meg a hagymát, a fokhagymát és a burgonyát, majd vágjuk fel az összes zöldséget.
2. Az apróra vágott zöldségeket fűszerezzük bazsalikommal és oregánóval, sóval és borssal.
3. Végül csepegtessük meg lenolajjal.
4. Tegyük át egy tepsibe, és 200 fokon süssük 15-20 percig.
5. Tálaljuk friss kenyérrel, friss vagy pirított fenyőmaggal megszórva.

2

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz