SUBIDUBI AMERIKA

Van egy receptünk számodra a hagyományos amerikai sütemény elkészítéséhez, a cookie-khoz. A csokidarabkákkal készült kerek süti valószínűleg a leghíresebb amerikai édesség. Sütik itt az új szomszédok fogadására, gyerekeknek az iskolába vagy desszertként a kávézókban. Annyira népszerűek, hogy saját napot érdemeltek ki a naptárban, december 4-ét. 

20210402222435__E3A6734

Návrh bez názvu20210402183626__E3A6698

Az amerikai cookie receptje

Körülbelül 20 cookie-hoz szükséged lesz a következőkre:

190 gramm tönkölybúzaliszt

1/2 teáskanál szódabikarbóna

1/2 teáskanál só

114 gramm szobahőmérsékletű vaj

174 gramm nádcukor

1 teáskanál vanília

1 szobahőmérsékletű tojás

170 gramm diófélék - kesudió, dió, pekándió, diófélék

20210402221544__E3A6709

TIPPÜNK: A sütés megkezdése előtt legalább 30 perccel készítsd elő az összes hozzávalót a hűtőből. Azzal, hogy csökkented a különböző összetevők hőmérséklete közötti különbséget, növeled annak valószínűségét, hogy a süteményeid pontosan olyanok lesznek, amilyennek lenniük kell. Belül gyönyörűen puhák, kívül ropogósak.

 

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. Tedd az átszitált lisztet, a szódabikarbónát és a sót egy tálba.
  3. A szobahőmérsékletű vajat verd fel a cukorral, majd add hozzá a vaníliát és a tojásokat.
  4. Fokozatosan keverd bele a száraz keveréket (liszt, szódabikarbóna és só). Ehhez használhatsz elektromos keverőt, de egy kanállal vagy az ujjaiddal is könnyen elvégezheted. Végül óvatosan keverd bele a diót.
  5. Egy kanál vagy fagylaltkanalat segítségével oszd el a tésztát körülbelül 20 hasonló méretű golyóra, és helyezd őket a sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kissé távolabb.
  6. Helyezd a tepsit a golyókkal a sütőbe, és süsd 12-15 percig.
  7. Hagyd a sütiket egy rácson kihűlni, mielőtt kivesszük őket, mert nagyon törékenyek.
  8. Bár a sütik frissen sütve a legfinomabbak, légmentesen záródó edényben akár 5 napig is eltarthatók.

 

Utolsó tippünk: Ha van elég időd, csomagold a tésztát fóliába, és hagyd pihenni a hűtőszekrényben 24 órán át. Ettől a sütik ízletesebbek és puhábbak lesznek.

A recepteket szeretettel készíti el nektek Luca és Terka a LuTe-ból.

20210402222332__E3A6725

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz