FALAFEL KORIANDERREL

Kóstoltad már a falafelt? Még nem? Akkor olvass bátran tovább!

A falafel egy csicseriborsóból készült étel, és eredete nem köthető egyetlen országhoz sem. Megtalálható Libanonban az úgynevezett mezze, azaz a különböző ételekből álló kis adagok részeként, Izraelben utcai csemegeként kézbe vagy Egyiptomban. A csicseriborsó, vagy római borsó, amelyet a falafel készítéséhez használnak, egy olyan hüvelyes, amely nagyon egészséges az emberi szervezet számára. Nagy mennyiségű rostot, esszenciális aminosavakat, vitaminokat (különösen B-vitaminokat) és ásványi anyagokat tartalmaz. Emellett természetesen gluténmentes, és alacsony glikémiás indexe miatt cukorbetegek számára is alkalmas. A falafel tálalható önmagában előételként vagy pitakenyérben.

20210627140152__E3A6730

Alapanyagok 15 darabhoz:

200 g csicseriborsó
1 hagyma
egy csokor koriander
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
só, bors és füstölt paprika a fűszerezéshez
olaj a sütéshez

20210627141458__E3A6753

Elkészítés:

1. Áztassuk be a csicseriborsót körülbelül 12 órára.
2. A beáztatott csicseriborsót leöntjük, és jól lecsepegtetjük. Ezután összeturmixoljuk a fokhagymával, a köménnyel, a hagymával, a korianderrel és a sóval.
3. Hagyjuk a kapott tésztát kb. 2 órát pihenni a hűtőben.
4. A tésztából kb. 15 lapos golyót formázunk, majd 170 °C-on megsütjük.
5. Tálaljuk a falafelt pitával, joghurttal és zöldségekkel.

20210627140125__E3A6718

Vidám Mókus tippje: Megpróbálhatod a sütőolajat Ghee-vel helyettesíteni. Ha nem rajongsz a sütésért, ne szomorkodj. A falafel ugyanilyen jól elkészíthető sütőben is.

 

A LuTe lányok jó étvágyat kívánnak!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz