A földimogyoró egyszerűen szerelem. Sütés, főzés, hideg konyha vagy csak rágcsálás céljából. De mi a végzetes szerelem? A mogyorókrém! És amíg a sütő karácsony előtt teljes gőzzel üzemel, próbáld ki ezt a szokatlan édességet.
1 tepsi mogyorós szívhez a következőkre lesz szükséged:
150 g sima liszt
50 g vaj
50 g mogyorókrém
50 g porcukor
1 tojás
Díszítéshez:
100 g minőségi csokoládé
Elkészítés:
1. Minden hozzávalót keverjünk össze és alaposan dolgozzuk össze.
2. Csomagoljuk fóliába, és legalább egy órára tegyük hűtőbe.
3. Lisztezett felületen nyújtsuk ki, és vágjuk ki a kívánt formákat.
4. Helyezzük a formákat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
5. 180 °C-ra előmelegített sütőben 8 percig sütjük.
6. Hagyjuk kihűlni, és díszítsük olvasztott csokoládéval (vagy csak együk meg, úgyis élvezni fogjuk!).
A kekszeket légmentesen záródó edényben tegyük hűtőbe, és 2 héten belül fogyasszuk el.