A satay vagy szaté egy húsnyárs, amely eredetileg Indonéziából származik. Általában grillen készítik, és gyakran mogyorószósszal tálalják. A satay esetében nem számít, hogy milyen húst használsz. Elkészítettük neked a kedvenc csirke satay receptünket.
Hozzávalók a satayhoz:
500 g csirkemell filé
3 evőkanál szójaszósz
garam masala fűszer
só, bors
Hozzávalók a mogyorószószhoz:
250 g földimogyoró
100 ml kókusztej
2 evőkanál szójaszósz
chilli pehely ízlés szerint
szezámolaj
só, bors
lime lé ízlés szerint
A mogyorószósz elkészítésének menete:
A földimogyorót egy serpenyőben szárazon megpirítjuk. A pörkölt földimogyorót egy kevés szezámolajjal addig turmixoljuk, amíg mogyoróvaj keletkezik. Az így kapott mogyoróvajat keverjük össze a tejjel, és ízesítsük szójaszósszal, chilipehellyel és lime-lével ízlés szerint.
A satay elkészítésének menete:
A csirkét vágjuk kisebb kockákra, és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a garam masalát, a szójaszószt, és fűszerezzük sóval és borssal. Keverjük össze, és hagyjuk pihenni ideális esetben egy éjszakán át a hűtőben. A pácolt húst egyenként nyársra húzzuk. A nyársakat grillen vagy sütőben is elkészíthetjük, amelyet előzetesen 200 °C-ra kell előmelegíteni. Tálaljuk mogyorómártással és kenyérrel.
Tippünk: Ha fából készült nyársakat használsz a satayhoz, áztasd be őket nyársalás előtt, hogy ne ragadjanak le és ne égjenek meg grillezés közben.
Jó étvágyat!
A recepteket a LuTe lányok készítették neked szeretettel.