ÁZSIA OTTHON, A TÁNYÉRODON

A satay vagy szaté egy húsnyárs, amely eredetileg Indonéziából származik. Általában grillen készítik, és gyakran mogyorószósszal tálalják. A satay esetében nem számít, hogy milyen húst használsz. Elkészítettük neked a kedvenc csirke satay receptünket.

_e3a0133

Hozzávalók a satayhoz:

500 g csirkemell filé
3 evőkanál szójaszósz
garam masala fűszer
só, bors

Hozzávalók a mogyorószószhoz:

250 g földimogyoró
100 ml kókusztej
2 evőkanál szójaszósz
chilli pehely ízlés szerint
szezámolaj
só, bors
lime lé ízlés szerint

_E3A0122

_E3A0127

A mogyorószósz elkészítésének menete:

A földimogyorót egy serpenyőben szárazon megpirítjuk. A pörkölt földimogyorót egy kevés szezámolajjal addig turmixoljuk, amíg mogyoróvaj keletkezik. Az így kapott mogyoróvajat keverjük össze a tejjel, és ízesítsük szójaszósszal, chilipehellyel és lime-lével ízlés szerint.

 

A satay elkészítésének menete:

A csirkét vágjuk kisebb kockákra, és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a garam masalát, a szójaszószt, és fűszerezzük sóval és borssal. Keverjük össze, és hagyjuk pihenni ideális esetben egy éjszakán át a hűtőben. A pácolt húst egyenként nyársra húzzuk. A nyársakat grillen vagy sütőben is elkészíthetjük, amelyet előzetesen 200 °C-ra kell előmelegíteni. Tálaljuk mogyorómártással és kenyérrel.

 

Tippünk: Ha fából készült nyársakat használsz a satayhoz, áztasd be őket nyársalás előtt, hogy ne ragadjanak le és ne égjenek meg grillezés közben.

 

Jó étvágyat!

 

A recepteket a LuTe lányok készítették neked szeretettel.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz