A muffinokat a legtöbben Amerikához kötik, de sokan meglepődnek, ha megtudják, hogy a muffinok Walesből származnak még a 11.-12. századból. A szolgálók szó szerint olyan alapanyagokból kezdték el készíteni őket, amit otthon találtak. Illatuk azonban a felsőbb osztályokat is vonzotta, így a muffinok hamarosan népszerűvé váltak. Hagyományos teához kezdték őket felszolgálni.
Amerikában csak később, a 19. század elején váltak híressé, amikor a brit Samuel B. Thomas az édesanyja receptje szerint kezdte el őket készíteni.
Ma már számtalan különböző ízvariáció létezik, édes vagy sós. Mi a mogyoróvajas banános muffinok receptjét készítettük el nektek.
8 muffinhoz a következőkre lesz szükséged:
100 g tönkölybúzaliszt, sima
30 g mogyoróvaj
2 tojás
70 ml tej (helyettesítheted zabtejjel)
1 banán
2 evőkanál méz
1 teáskanál sütőpor
mogyoró a díszítéshez
Elkészítés:
1. Kapcsoljuk be a sütőt 180 °C-ra.
2. Keverjük össze a banánt a tejjel, a mogyoróvajjal, a mézzel és a tojással.
3. Szitáljuk át a lisztet a sütőporral, és keverjük össze a már összekevert keverékkel.
4. Töltsük meg a muffinformát 2/3-ig a süteménykeverékkel. Tegyük be a sütőbe körülbelül 20 percre. Végül mogyoróvajjal és sótlan mogyoróval díszíthetjük.
Örülni fogunk, ha megosztod velünk, hogy tetszett a recept!
Jó étvágyat és boldog anyák napját kívánnak a LuTe lányok.