LENCSE SALÁTA

Neked is a lencse szóról a karácsony jut eszedbe, és az a hiedelem, hogy pénzt hoz? A zöld lencsét különösen karácsonyra készítik. Ma azonban egy másik lencsefajtát, a vörös lencsét vesszük szemügyre. A zöld lencsével ellentétben a piros lencsének számos előnye van.

  • Nem kell előáztatni, és 15 perc alatt megfő. 
  • Fehérjében gazdag, ezért különösen a vegetáriánusok és vegánok körében kedvelt.
  • Tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat és tökéletes rostforrás.
  • Azon kevés hüvelyesek egyike, amelyek nem okoznak puffadást.
  • Alacsony glikémiás indexe van, ami azt jelenti, hogy képes szabályozni a vércukorszintet. A vörös lencse fogyasztása után az emberek hosszabb ideig érzik jóllakottnak magukat. 
  • Könnyen emészthető, így kisgyermekek, illetve terhes és szoptató nők számára is alkalmas.

Neked is szimpatikus lett a vörös lencse? Reméljük, mert elkészítettük neked a vörös lencse saláta receptjét. 

 

Alapanyagok:

seitan

vörös lencse

saláta

sárgarépa

vöröskáposzta

lime

lenmagolaj

dió

áfonya

tökmag

fűszeres mézes szósz

 

mceclip0-12

Elkészítés:

1. Főzzük meg a vörös lencsét és a seitant az utasítás szerint

2. Szeleteljük fel a sárgarépát és a káposztát

3. Vágjuk a főtt seitant kockákra

4. Keverjük össze az összes hozzávalót, és fűszerezzük olajjal, lime-mal és fűszeres mézes szósszal.

 

A lencse saláta ideális ebédre vagy vacsorára. Alacsony glikémiás indexének köszönhetően a lencse saláta alkalmas a redukciós diétákhoz is, és ezt mindazok értékelni fogják, akik szeretnének még néhány kilótól megszabadulni. 

A LuTe lányok jó étvágyat kívánnak!

mceclip1-5

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz