DIÓS KUGLÓF

Bizonyára mindannyiunknak ismerős a helyzet. Vasárnap este van, és azon gondolkodsz, mi legyen holnap reggelire, és nincs más a hűtőben, mint vaj, tojás, tej és néhány dióféle. Ma egy gyors és nagyszerű diós kuglóf receptjét mutatjuk be, amelyhez csak néhány összetevőre van szükség.

babovka (1)

A kugflófhoz szükséged lesz:

150 g dió

200 g félgrízes liszt

120 g porcukor

200 ml tej

100 g olvasztott vaj

3 tojás

2 teáskanál sütőpor

 

Elkészítés:

1. Kapcsoljuk be a sütőt 170 °C-ra, és készítsünk elő egy kuglófformát, melyet vajjal kikenünk, liszttel vagy kókuszreszelékkel megszórjuk, és a diót ledaráljuk. 

2. Válasszuk szét a tojásfehérjét a sárgájától, és egy csipet sóval verjük félkemény habra a tojásfehérjét. 

3. Ezután adjuk hozzá a cukor egyharmadát, és verjük kemény habbá. 

4. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra verjük. 

5. A lisztet szitáljuk át a sütőporral, adjuk hozzá a darált diót, a vajat és a tejet.

6. Óvatosan, apránként keverjük bele a tojás-sárgából készült habot, majd a kemény tojásfehérjehabot. 

7. Öntsük a tésztát a kuglófformába, tegyük a sütőbe, és körülbelül 50 percig süssük.

 

A kuglóf remek reggelire, uzsonnára vagy teához. Kíváncsiak vagyunk, hogy Te is szereted-e a kuglófot, vagy inkább azokat az édességeket részesíted előnyben, melyeket nem kell sütni? 

babovka (5)

A recepteket a LuTe lányok szeretettel írják nektek.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz