Ma egy különleges pizza receptjét mutatjuk be, egy lencsés pizzát. Bár a pizza és a lencse kombinációja furcsán hangozhat, ne félj kipróbálni. A lencsés pizza alkalmas a cöliákiások számára, mivel teljesen gluténmentes. Emellett sokkal egészségesebb, tápanyagilag kiegyensúlyozottabb, magasabb a fehérjetartalma és alacsonyabb a glikémiás indexe, amit nemcsak a cukorbetegek, hanem a redukciós diétát követők is értékelni fognak. Szóval gyerünk, kapcsoljátok be a sütőt, és lássunk hozzá!
Hozzávalók a tésztához:
200 vörös lencse
kb. 200 g hideg víz
fűszernövények - oregánó, bazsalikom
egy csipet só
Pizza töltelék:
passírozott paradicsom
sonka
paradicsom
paprika
friss bazsalikom
mozzarella
hagyma
olívabogyó
Elkészítés:
1. A vörös lencsét turmixoljuk lisztté, és adjuk hozzá a kimért mennyiségű vizet. A keveréket jól keverjük össze.
2. Terítsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire.
3. Süssük a tésztát 200°C-on kb. 15-20 percig, amíg ropogósra sül.
4. Ezután tegyük a tölteléket a pizzára, és süssük még körülbelül 3 percig.
5. Tálaljuk a pizzát friss bazsalikommal.