Jobban szereted a házi készítésű rágcsálnivalókat a munkahelyen vagy az iskolában, mint a boltban vásároltakat? Akkor van egy receptünk a számodra! A kecskesajt áfonyával és pekándióval egy gyors nassolnivaló, amely nem kerül túl sok idődbe. Ráadásul a tehéntejből készült sajttal ellentétben a kecskesajtban könnyebben emészthető zsírok vannak. Ezt a receptet biztosan nem csak uzsonnára, hanem tápláló reggelire vagy nagyszerű esti nassolnivalónak is felhasználhatod.
Alapanyagok:
100 g friss kecskesajt
30g áfonya
30g pekándió
Méz
Petrezselyem
Elkészítés:
1. Az áfonyát, a pekándiót és a petrezselymet apróra vágjuk.
2. Keverjük össze az apróra vágott hozzávalókat 1 evőkanál mézzel. Adjuk hozzá a friss kecskesajtot, és gyúrjuk össze.
Vidám Mókus tippje: A kecskesajt áfonyával és pekándióval remekül illik friss kenyérhez, pirítóshoz vagy kekszhez.
Jó étvágyat!
Köszönet Lucának a receptért.