Lassan, de biztosan közeledik a tavasz, és vele együtt a medvehagyma szezonja is. A medvehagyma az utóbbi időben nagyon népszerűvé vált a konyhában, különösen a változatos felhasználási lehetőségei miatt. Ez egy évelő gyógynövény, amely a fák lombosodása előtt nő. Nedves, árnyékos helyeken növekszik, különösen a patakok körüli erdőkben.
Ez a növény nemcsak az íze miatt népszerű, hanem gyógyhatásai miatt is, amelyek az évnek ebben az időszakában a legjellemzőbbek. Május végén viszont a medvehagyma virágzásnak indul, és így elveszíti gyógyító hatását.
A pestóhoz a következőkre lesz szükséged:
2 marék friss medvehagyma
1 marék parmezán sajt
1 marék kesudió
extra szűz olívaolaj
só és bors a fűszerezéshez
Elkészítés:
Turmixold össze a medvehagymaleveleket a sajttal és a dióval, vagy használj mozsarat és mozsártörőt. Ezután add hozzá az olajat a kívánt állag eléréséhez.
Tippünk: A pesto remekül illik a rizottóhoz vagy egyszerűen csak friss kenyérre kenve.