A MEDVEHAGYMA SZEZON MEGKEZDŐDÖTT

Lassan, de biztosan közeledik a tavasz, és vele együtt a medvehagyma szezonja is. A medvehagyma az utóbbi időben nagyon népszerűvé vált a konyhában, különösen a változatos felhasználási lehetőségei miatt. Ez egy évelő gyógynövény, amely a fák lombosodása előtt nő. Nedves, árnyékos helyeken növekszik, különösen a patakok körüli erdőkben.

2E3A7937

2E3A7934

Ez a növény nemcsak az íze miatt népszerű, hanem gyógyhatásai miatt is, amelyek az évnek ebben az időszakában a legjellemzőbbek. Május végén viszont a medvehagyma virágzásnak indul, és így elveszíti gyógyító hatását.

 

A pestóhoz a következőkre lesz szükséged:

2 marék friss medvehagyma

1 marék parmezán sajt

1 marék kesudió

extra szűz olívaolaj

só és bors a fűszerezéshez

 

_E3A8273

_e3a8295

Elkészítés:

Turmixold össze a medvehagymaleveleket a sajttal és a dióval, vagy használj mozsarat és mozsártörőt. Ezután add hozzá az olajat a kívánt állag eléréséhez.

_E3A8300

Tippünk: A pesto remekül illik a rizottóhoz vagy egyszerűen csak friss kenyérre kenve.

_E3A8288

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz