LAZAC PEKÁNDIÓS KÉREGGEL

Nemcsak az elkészítés egyszerűsége tette a lazacot az egyik legnépszerűbb hallá, amellyel a tányérodon találkozhatsz. Finom íz, minimális mennyiségű szálka és egészséges omega-3 zsírsavak - EPA, DHA, DPA. Ezek fontos összetevői a szervezet gyulladáscsökkentő folyamatainak is (ami tél előtt jól jön!). Nagyszerű halat fogsz enni, és teszel valamit az egészségedért. Mi mást kívánhatnánk még? Szóval indítsd be a sütőt, és lássunk hozzá!

Amire szükséged lesz:

Friss lazac 200 g
15 darab pekándió
Dijoni mustár
2 evőkanál méz
Friss petrezselyem
Citrom

Bors

 

Elkészítés:

1. Először keverjük össze a mézet egy teáskanál dijoni mustárral, sózzuk, borsozzuk.
2. Ezután a petrezselymet és a pekándiót turmixgépben finomra mixeljük.
3. A lazacot megkenjük a mézes-mustáros keverékkel, majd megszórjuk a pekándió-kéreggel.
4. Süssük a grill alatt 180 °C-on kb. 20 percig.
5. Tálaljuk tetszés szerinti köretként. A lazac mellé friss saláta vagy rozmaringos sült burgonya illik.

Az adag 2 fő részére értendő, ha marad lazac, mindenképpen tedd a hűtőbe, és 2 napon belül fogyaszd el.

blog_fotky_shoptet_rozmer (1)

Vidám Mókus

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz