KORMA CURRY KÓKUSZTEJJEL

Ismered a curryt? A legtöbbeteknek valószínűleg Indiához kötődik. A curry valójában India és Délkelet-Ázsia területéről származik, és eredetileg tamil eredetű a szósz elnevezése. A brit koloniális uralom idején az angolok némi kavarodást hoztak a dologba, és nemcsak magát az ételt nevezték el currynek, hanem az Indiában és Délkelet-Ázsiában masala néven ismert fűszert is. Azt, hogy a curry még ma is nagyon népszerű étel az Egyesült Királyságban, bizonyítja London híres Brick Lane-je, ahol számos étterem található, ahol különféle curry ételeket szolgálnak fel. De hála nekünk, nem kell Londonba repülnöd. Otthon is remek curryt készíthetsz.

A kókusztejes korma curryhez szükséged lesz:

2 hagyma
2 evőkanál ghí vagy kókuszolaj
2 evőkanál chilipor
3 gerezd fokhagyma
2 cm reszelt gyömbér vagy egy teáskanál szárított gyömbér
1 teáskanál curry fűszer
1 teáskanál őrölt garam masala
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt kurkuma

400 g csirkemell
1 db nagy paradicsom
2db sárgarépa
400 ml kókusztej
1 marék friss koriander
1 db lime
basmati rizs vagy pita kenyér
diófélék

 

Elkészítés:

1. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát. Melegítsünk fel egy edényt ghível vagy kókuszolajjal, és adjuk hozzá a chilit. Adjuk hozzá egy idő után a hagyma felét, és hagyjuk, hogy megpiruljon. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért és az összes fűszert, és pirítsuk körülbelül 5 percig.
2. Az így kapott alapba keverjük bele a kókusztejet, és hagyjuk 30 percig főni.
3. Egy másik edényben hagyjuk, hogy a hagyma másik fele megpiruljon. A húst kockákra vágjuk, és a serpenyőbe tesszük, ahol minden oldalról megpirítjuk. Közben felkockázzuk a paradicsomot és a sárgarépát, és hozzáadjuk a húshoz, amely körülbelül 10 percig párolódik.
4. Keverjük össze a főtt mártást, és ízesítsük lime-lével. Adjuk hozzá az előkészített húst és a zöldségeket a mártáshoz.
5. A korma curryt rizzsel vagy pitakenyérrel tálaljuk, és ízlés szerint megszórjuk apróra vágott korianderrel és dióval.

 

Jó étvágyat kívánnak a LuTe lányok.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz