Természetes kesudió 100G
Kód: 2619Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
A kesudió a Dél-Amerika trópusi területein őshonos nyugati vesefa gyümölcse. A kemény héj és egy extra héjréteg alatt található a mag, ez a finom csemege, amelyet portugál tengerészek hoztak be Európába a 16. században.
A kesudiót krémes íze és a konyhában való sokoldalú felhasználása miatt kedvelik. Fontos forrása a szívbarát, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsíroknak. A kesudió gazdag ásványi anyagokban, például magnéziumban, foszforban, cinkben és vasban, és jó B-vitamin-tartalommal rendelkezik.
A gasztronómiában a kesudió salátákba, curry ételekbe, süteményekbe vagy desszertekbe kerül. Különösen népszerű a vegetáriánus és vegán konyhában, ahol például krémes mártások, sajt vagy tej készítéséhez használják állati termékek helyettesítésére.
A kesudió olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segíthetnek a szabad gyökök elleni küzdelemben és a gyulladások csökkentésében. A kesudió rendszeres fogyasztása javíthatja a csontok egészségét, támogathatja az idegrendszert és javíthatja az immunitást.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Természetes diófélék |
---|---|
Súly: | 0.1 kg |
Tulajdonságok: | Hozzáadott cukor, Laktóz, Kénezett, Glutén |
Összetevők: | KESUDIÓ |
Tápérték/100g: | Kcal: 552,7, KJ: 2314, Zsír: 43,9, ebből telített zsírsavak: 7,2, Szénhidrát: 30,2, ebből cukrok: 5,9, Rost: 3,3, Fehérje: 18,2, Só: 0 |
Származási hely: | India |