LEVELES TÉSZTÁS ALMÁS BATYU

A leveles tészta minden évszakban felhasználható a konyhában, ősszel pedig tökéletes párost alkotnak az almával. Süsd meg ezeket a tökéletes kis batyukat almával, pudinggal és dióval. Készíts belőle valami harapnivalót kakaó vagy kávé mellé!

8 batyuhoz szükséged lesz:

1 csomag leveles tészta
1 csomag vaníliapuding
2 alma
dió
300 ml tej - lehet növényi tej is, ebben az esetben kisebb mennyiséget használjunk

 

Elkészítési idő: 1 óra.

1. Először is készítsük el a pudingot 300 ml tejből, hogy ne legyen ritka. Melegítsük fel a tej egyik felét, a pudingot keverjük bele a másik felébe, és végül öntsük a lábosba. Közepes lángon keverjük, hogy a puding ne égjen meg.
2. Hagyjuk kihűlni, és közben reszeljük le az almát, tekerjük ki a leveles tésztát, és vágjuk négyzetekre.
3. Helyezzük a pudingot, az almát és az apróra vágott diót minden négyzet közepére.
4. A tésztát úgy tekerjük fel, hogy a négyzet sarkait középre hajtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
5. Süssük 180 °C-on körülbelül 20 percig.

blog_satecky (2)

A batyuk szobahőmérsékleten akár három napig is elállnak, de általában már a sütés napján eltűnnek. Szóval indítsd be a sütőt, és láss hozzá!

Vidám Mókus

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz