FLAMBÍROZOTT ANANÁSZ

Már javában zajlik a kerti partik szezonja, ezért elkészítettünk Önnek egy receptet, amely tökéletesen illik egy ilyen nyári partira. Az ananász lédús és gazdag C-vitamin, valamint béta-karotin és B1-vitamin forrás. Emellett fontos antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással is bír. Csupa pozitívum. Ne habozzon és próbálja ki receptünket.
_e3a4760_(1) (1)

A flambírozott ananászhoz szükséges:
Ananász
Kókuszolaj
Ananászlé
Nádcukor
Rum
Diófélék
Kókuszchips

Elkészítés:

Az ananászt egy forró kókuszolajos serpenyőbe helyezzük (a kókuszolaj tökéletes nyári ízt kölcsönöz az ananásznak). Egy másik serpenyőt is felforrósítunk és ráöntünk 0,04 l ananászlevet. Ezután hozzáadunk 3 púpozott leveses kanál nádcukrot a léhez. Miután a cukor feloldódik és sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a kész ananászt az első serpenyőből és öntünk rá 0,02 l rumot. Meggyújtjuk és hagyjuk elpárologni és besűrűsödni. Az ananászt lehűlés után tálaljuk valamint megszórjuk diófélékkel és kókusszal.
_E3A4763

Jó étvágyat és ne vigye túlzásba a rummal, nem csak az ananászon :-)


A recepteket a LuTe lányok készítik Önöknek.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz