KESU SAJT

fullsizerender_(49)

KESU SAJT


Biztosan ismerős a helyzet, amikor egy váratlan látogatás érkezik. A nagymama, a szülők vagy akár a barátok este felhívnak, hogy másnap megállnának. Hirtelen azt sem tudja mihez kezdjen hamarabb, takarítson vagy döntse el mit lenne jó főzni, ráadásul a hűtő is üres, a košík.cz-nek és a rohlik.cz-nek pedig holnap estig nem érnek rá szállítani. Ezért hoztuk el Önnek receptünket, amelyet szó szerint néhány alapanyagból elkészíthet, ráadásul mindenkinek nagyon ízlik majd.

FullSizeRender (52)
Szükséges:
- 100g kesudió
- 70 ml víz
- fél citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 g élesztő  (pl. a Country Life-ból)
- só
- bors
- 2 g agar

Elkészítés:
1. A kesudiót legalább 3 óráig vízbe áztatjuk.
2. Ezután leöntjük a vizet a kesudióról majd összekeverjük citromlével, fokhagymával, élesztővel és 70 ml vízzel, vagy fűszernövényekkel ízlés szerint.
3. Sóval és borssal ízesítjük.
4. Az agart 75 ml forró vízbe szórjuk, felforraljuk, főzzük egy ideig és összekeverjük a kesudió keverékkel.
5. A kiválasztott formába öntjük és hagyjuk a hűtőszekrényben megszilárdulni legalább 2 óráig.

Tippünk: A sajtot különféle más fűszernövényekkel is ízesítheti- metélőhagymával, korianderrel, szárított paradicsommal, olajbogyóval, kapribogyóval (apróra vágva).

FullSizeRender (50)

Írja meg nekünk kinek ízlett a legjobban a recept és hogy megpróbálja-e másodszor is elkészíteni ????

Jó étvágyat!
LuTe lányok

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz